Druhý "Čaj o páté"

10.10.2012 16:30

 

Tématem středečního "Čaje o páté" byly projevy a přístup k dětem s hyperaktivitou (ADHD) i v kombinaci s jinými poruchami. Paní Mgr. Fousová Iveta přednesla velmi poutavou formou danou problematiku, vysvětlila základní pojmy, jak a kdy rozpoznat tuto poruchu u našeho dítka, nešetřila kokrétními příklady ze své dlouholeté učitelské praxe i radami, jak jednat s dětmi s touto či jinou poruchou a kam se obrátit v případě podezření. Rodinná atmosféra byla ještě zpříjemněna občerstvením ve formě slaného i sladkého, čaje i kávy. A jistě se mnou budou i ostatní maminky "účastnice" souhlasit, že jsme odcházely velmi optimisticky naladěny, že i tato porucha je zvládnutelná a při správném nasměrování může být i kladem.

Těšíme se (já osobně velmi) na příští "Čaj o páté" - tentokrát si i děti přijdou na své a budou moci uplatnit své šikovné ručičky při vyrábění z vlny. 

Takže 15.11. 2012 od 16:30 opět na Meziboří v poradenském klubu - v prostorách ubytovny č. 107

na shledanou!

Martina Pawlica

 

Na přípravě "Čajů o páté" se spolupodílí naše spřátelené Občanské sdružení Libuše v rámci projektu Příležitost. Více informací a letáček s rozpisem dalších plánů najdete v Kalendáři akcí.