Ptáčková omáčka
20.09.2012 20:45
slanina, vejce
cibule
hovězí maso (vepřové, kuřecí - dle chuti)
sůl, pepř
plnotučná hořčice
okurky
uzenina (párky, šunka - dle chuti)
Na oleji osmahneme slaninu, přidáme cibulku a pak maso, nakrájené na medailonky. Trochupodlijeme. Přidáme sůl, pepř, hořčici, okurky, uzeninu (vše nakrájené na mini kousíčky). Dusíme, dokud nebude maso měkké, občas podlijeme - až dvě hodiny! (hovězí - ostatní samozřejmě méně). Pak maso vyndáme, doplníme vodou, možno přidat kostku Masoxu. Zahustíme moukou rozmíchanou ve voděě. Dodáme vajíčko na tvrdo, nakrájené na kousky. Dochutíme (sůl, sojová omáčka) a vaříme ještě 20 minut.