Bramborovo-smetanové ragú

20.09.2012 20:34

1 kg brambor

špetka soli, trocha pepře

2 bobkové listy

100 gr másla

4 lžíce hladké mouky

200 ml smetany

200 gr mraženého hrášku

300 gr žampionů

80 gr lučiny

 

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky, dáme vařit (osolené) s bobkovým listem. Vaříme asi deset minut. V jiném hrnci rozehřejeme asi 1/2 másla, zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Vše rozmícháme. Z brambor slijeme vroucí vodu do smetanové jíšky, rozmícháme a přidáme skoro uvařené brambory a hrášek. Za občasného míchání vaříme asi deset minut. Na zbylém másle podusíme plátky žampionů, osolíme a přidáme k bramborám. Na závěr vmícháme lučinu a opepříme.

POZN: Je dobré doplnit nějakými bylinkami dle chuti.