Chilli con carne

14.10.2012 20:48

500 gr. mletého masa

plechovka červených fazolí

1 větší cibule nasekat nadrobno

konzervovaná rajčata (nebo spařit a oloupat čerstvá)

česnek, červená paprika, majoránka, sůl, cukr, pepř, chilli, kmín

rajčatový protlak

 

Na pánvi rozpálíme olej, opražíme cibulku. Přidáme nasekaný česnek, kostičky čerstvé červené papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Po dalších pěti minutách přidáme mleté maso. Pět minut udržujeme střední plamen a mícháme. Přilijeme 300 ml horkého vývaru a dodáme konzervovaná rajčata. Okořeníme majoránkou, solí, pepřem, cukrem. Na závěr doplníme rajčatovým protlakem. Promícháme, přiklopíme a necháme probublávat asi 20 minut. Na závěr slijeme červené fazole a dodáme ke směsi. Vaříme asi deset minut. Poté ještě necháme deset minut odstát.