Řezy Margot
1ks Prdopeč (prášek do pečiva)
3 ks vejce
1/2dl mléko (může být i smetana na šlehání, kefír)
2ks Margot
1/2dl olej
1/2kg pol. mouka
15dkg cukru
Rum (dle chuti, dostupnosti)
-
Připravíme si mísu, do které vsypeme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva. Dobře promícháme. Přidáme vejce, mléko, olej, rum a opět dobře promícháme. Do hotového těsta přimícháme nastrouhanou jednu Margotku (dvě Margotky jsou samozřejmě chuťově výraznější). Lépe se strouhá Margotka, kt. právě vytažená z ledničky, nepatlá se tolik.
Pečící plech vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou.Těsto vlijeme na připravený plech. Dáme péct na 180-200st. na 25-30 min.
Ihned po vyjmutí z trouby buchtu ještě posypeme druhou margotkou nastrouhanou najemno nebo můžeme (po vychladnutí) polít čokoládou a posypat kokosem nebo nastrouhanými kokosovými suky.