Špekové knedlíky s uzeným
14.10.2012 20:41
350 gr asi dva dny starých housek (lze alternativně použít strouhanku)
200 gr uzeného masa nebo slaniny
1 středně velká cibule
4 stonky petrželové natě nebo pažitka
1 lžíce oleje
150 ml mléka
3 vejce
5 lžic hrubé mouky
trocha soli, zelí kysané
Nakrájíme pečivo, uzené maso a cibuli nakrájíme na drobno. Petrželku nasekáme najemno. Na pánvi orestujeme cibuli s masem (asi 4 minuty). Do mísy dáme housku, mléko, ejce, maso s cibulí a s petrželkou. Hrubou mouku, sůl a promícháme. Z hmoty tvarujeme kulaté knedlíky. Ruce si máčíme ve vodě, aby se knedlíky nelepily. Vaříme cca 15 minut ve vroucí vodě.
Podáváme se zelím a sypeme opraženou cibulkou.