Špekové knedlíky s uzeným

14.10.2012 20:41

350 gr asi dva dny starých housek (lze alternativně použít strouhanku)

200 gr uzeného masa nebo slaniny

1 středně velká cibule

4 stonky petrželové natě nebo pažitka

1 lžíce oleje

150 ml mléka

3 vejce

5 lžic hrubé mouky

trocha soli, zelí kysané

 

Nakrájíme pečivo, uzené maso a cibuli nakrájíme na drobno. Petrželku nasekáme najemno. Na pánvi orestujeme cibuli s masem (asi 4 minuty). Do mísy dáme housku, mléko, ejce, maso s cibulí a s petrželkou. Hrubou mouku, sůl a promícháme. Z hmoty tvarujeme kulaté knedlíky. Ruce si máčíme ve vodě, aby se knedlíky nelepily. Vaříme cca 15 minut ve vroucí vodě.

 

Podáváme se zelím a sypeme opraženou cibulkou.